Symposium: Byens visningskår og nye initiativer

Byflimmer

Symposium og filmvisning 29 oktober, 16:00-23:00

byflimmer-facebook-omslag-011016
I forbindelse med det 3de ByFlimmer inviterer vi til åpen samtale om byens visningskår og nye initiativer.

ByFlimmer kom i gang som en respons på manglende diversitet i byens visningskultur, og sprang ut av miljøet rundt Wuxia filmtidsskrift. Vi ropte varsku over filmopplevelsens truede posisjon som kollektiv hendelse grunnet i forringelse av kinoene (kjøpesenterlike arena, kioskifisering, etc.), og økende solovisninger på nett. Vi fryktet at film som kunstart ville lide på bekostning av en konsumrettet kultur, og ville slå et slag for filmkunsten ved å løfte frem og kontekstualisere film uavhengig av premierer (dagens kinolandskap) eller cinematek.

Det er derfor med glede vi nå ser fremveksten av fler nye initiativer. Kunstnernes Hus kino, Vega scene, Oslo 16 og FRANK stiger opp i horisonten som lovende muligheter for større filmisk diversitet.
Kan disse mulighetene inspirere til større diversitet og nyskapning i produkjsonsfeltet? Hvordan påvirker dette hverandre?

Vi inviterer overnevnte aktører, Kalle Boman (produsent og nestor Akademin Valand) og Lars Ole Kristiansen (filmviter, redaktør Montages) til et synliggjørende symposium ledet av filmskaperne Mariken Halle og Itonje Søimer Guttormsen.

Filmskapere, støtteinstanser, skribenter og alle med interesse for filmområdet inviteres til å ta del i samtalen, som vi håper vil bidra til nye synergier og større bevegelsesfrihet i feltet.

Symposiet er åpent for publikum og etterfølges av førpremiere på den enigmatiske Évolution regissert av Lucile Hadzihalilovic.

Inngang: Gratis

Les mer: http://www.byflimmer.no/

THIS EVENT

THIS EVENT

 —

AKADEMIROMMET

Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17, Oslo

kNPKJ

akademirommet logo 4

kunstakademiet_logo_ny

October 21, 2016
Written by Akademirommet