DET GODE SELSKAP –Første fase: fweVBGAGS

<– Når jeg ser bakover, over de to siste årene, og gjør et forsøk på å konkretisere eller stilisere mine tanker, eller i alle fall plassere b etter a, er det fortsatt uklart hvorvidt dette kun er en tilfeldig, men temmelig presis, samling fingerflatulens – eller om de snedig utformede skulpturene kan stake ut et stokastisk underlag for fremtiden. Jeg finner min usikre situasjon ganske tiltalende, helt til det punkt hvor jeg opplever meg selv inndullet, som svøpt, i en deilig morderlig barm. Jeg kunne forlate det slik, som en indolent gest, en vei for vinden: et nytt puerilt forsøk på å skyve nuet forut, og jeg vil. Om ikke annet for den prospektive migrasjonen bakover i tid, som et mulig biprodukt av sober latskap. Med dette i bakhodet, blir det naturlig å skisse opp det unngåelige forvrengte blikket av meg selv, stående forknytt stirrende på det som skjedde. Det skjer. Men for nå: det kommer til å skje. Det kan, sier du kanskje, ikke være det samme. Men samtidig kan det være mulig, siden det alltid er tre variable bevegelige potensialer:

Stå stille –> bevege seg bakover
Bevege seg komfortabelt fremover –> Stå stille
Bevege seg fremover –> Bevege seg fremover (fort, fortere, fortest osv.)

–> Når jeg ser fremover, på de kommende ti år, som i en skolestil, kan jeg glede meg over muligheten for å spole sammen den forbigåtte tid, for så å gjøre et nytt regnskap. Jeg forsøker å forestille meg hva jeg ville tenkt eller laget i går, forrige uke, i fjor, hvis det hadde blitt produsert i morgen eller om 5 år. Selv om denne hildringen overgår min kognitive kapasitet, kan jeg allikevel kjenne et snev av meningsproduksjonens abstraksjonspotensiale, i den kontekstløse, situasjons-uspesifikke og relasjonsoppløste tvetiden. Jeg er derfor stolt av å kunne vise frem en fasetert pasta av ufullendte tankerekker, og alle deres implikasjoners mulige anliggende.

Utstillingen av fweVBGAGS er den første ut av DET GODE SELSKAPs faser og består av denne ene kvelden, den 5. april 2014, kl. 19.00-22.00.

I den presise tilstanden som kjennetegner min tid, kan jeg ikke annet enn å beklage til de av dere som muligens etterlengter informasjonen som ikke finner sted her i dag. Som et plaster på såret vil jeg invitere til ny sammenkomst etter andre fase er over, det vil si etter 23. mai 2024, hvor jeg vil kontemplere DET GODE SELSKAP i et retrospesifikt perspektiv, eller til og med: før det i hele tatt skjedde.

NB! Kun åpent denne ene kvelden.

Facebook

oversikt2

oversikt6

oversikt4

IMG_9115

IMG_9116

IMG_9117

IMG_9118

IMG_9119

IMG_9120

IMG_9124

IMG_9125

IMG_9126

IMG_9127

IMG_9130

IMG_9131

IMG_9132

IMG_9133

IMG_9134

IMG_9135

IMG_9137

IMG_9140red

IMG_9141

IMG_9175red

IMG_9187red

 

April 2, 2014
Written by Akademirommet